Gizlilik Sözleşmesi ve Kişisel Verilerin Korunması

 

Gizlilik Sözleşmesi ve Kişisel Verilerin Korunması - Venia Travel

İşbu “Gizlilik Sözleşmesi, 07.04.2016 tarihinde, bu tarih ve sonrasında www.veniatravel.com sitesini ziyaret eden tüm kullanıcılar için geçerlilik kazanır. Bu web sitesini ziyaret etmekle ve bu site vasıtasıyla sunduğumuz hizmetlerden yararlanmayı talep etmekle işbu "Gizlilik Sözleşmesi"nde belirtilen şartları kabul etmektesiniz.
1. Kullanıcı Hesabının Güvenliği
VeniaTravel.com’a giriş yaptığınız “Misafir Kartı” bölümü hiç kimse ile paylaşmayınız.
2. Kişisel Bilgilerinizin Kullanılması
VeniaTravel’ı kişisel bilgilerinizi bırakmadan ziyaret edebilirsiniz. VeniaTravel’a üye olarak, talep yoluyla ya da bültene için kayıt yaptırmak suretiyle kayıt bırakmanız durumunda anonim kullanıcı olmaktan çıkarsınız. Bu noktadan itibaren bilgilerinizin Venia Turizm ve Seyahat Hiz.Dış Ticaret Limited Şirketi’ne aktarılmasına ve saklanmasına onay vermiş olursunuz. Venia Turizm ve Seyahat Hiz.Dış Ticaret Limited Şirketi'nin kişisel bilgilerinizi aşağıda sayılan amaçlarla kullanabileceğini kabul etmiş sayılırsınız.
  • Talep ettiğiniz kullanıcı desteğini ve hizmetleri sağlamak;
  • Hizmetleri, içerikleri ve tanıtımlarımızı kişiselleştirmek, ölçmek ve geliştirmek;
  • Yasaklanma ihtimali olan veya yasaklanmış işlemleri veya kanuna aykırı faaliyetleri önlemek, bulmak ve araştırmak ve VeniaTravel.com Kullanıcı Sözleşmesi'ni uygulamak;
  • Venia Turizm ve Seyahat Hiz.Dış Ticaret Limited Şirketi’ne ilişkin hizmetleri, hedeflenen pazarlama, hizmet güncelleştirilmeleri ve promosyon teklifleri ile ilgili tercih ettiğiniz iletişim kanalları çerçevesinde sizlere bilgiler vermek;
  • Elektronik posta ile pazarlama amaçlı tanıtımlar göndermek; (Tanıtımlarının gönderilmemesi ile ilgili talimatlar gönderilen elektronik posta da yer almaktadır)
  • Uyuşmazlıkları ve sitedeki aksaklıkları çözümlemek;
    3. Çerezler
    VeniaTravel.com sayfamızda, internet sayfası akışımızı analiz etmemize, hizmetlerimizi kişiselleştirme, içerik ve reklamlarımızın tanıtım etkinliğini ölçmemize ve güvenliğimizi geliştirmemize yardımcı olması amacıyla sabit sürücünüze yerleşen küçük dosyalar olan çerezleri kullanmaktayız. Kullanıcılar dilerlerse çerezleri kabul etmek istemeyecek şekilde tarayıcı ayarlarını değiştirebilirler.
    4. Güvenlik
    VeniaTravel.com sitesiyle paylaştığınız kişisel bilgiler yetkisiz erişimlere ve açıklamalara karşı korunması için birçok araç (kriptolama, şifreler, fiziksel güvenlik vb.) kullanmaktayız.
    Kredi Kartı bilgileri kesinlikle saklanmaz, Kredi Kartı bilgileri sadece tahsilat işlemi sırasında ilgili bankalara güvenli bir şekilde iletilerek provizyon alınması için kullanılır ve provizyon sonrası sistemden silinir.
    VeniaTravel.com aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.
    Telefon: 212 219 16 67
    E-Mail: [email protected]


    KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA

    Değerli müşterilerimiz,
    Sizlerin, Venia Turizm ve Seyahat Hiz.Dış Ticaret Limited Şirketi’nin (“Şirketimiz”) merkez satış ofislerimiz, acentelerimiz, çağrı merkezi ve dijital platformlar (mobil, web) gibi çeşitli satış kanallarından gerçekleştireceğiniz seyahat alışverişleriniz sırasında bizlerle otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle sözlü, yazılı ya da elektronik olarak paylaştığınız adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, T.C. kimlik numaranız, e-posta adresiniz, yazışma adresiniz, GSM numaranız, pasaport numaranız gibi her türlü kişisel veriniz, Şirketimiz tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve yürürlükte olan diğer ilgili kişisel verilerin korunması mevzuatı hükümlerine uygun olarak, toplanmakta, kullanılmakta, işlenmekte, saklanmakta ve size sunulan hizmetin niteliğine göre, yurtdışında ve/veya yurtiçinde bulunan ve aşağıda açıklanan üçüncü kişilere aktarılmakta ve bu verilerinizin güvenliği sağlanmaktadır. Şüpheye mahal vermemek adına, Kanun’un gerektirdiği veya izin verdiği haller dışında, kişisel verileriniz yalnızca sizin bilginiz ve onayınız ile toplanacak, kullanılacak veya aktarılacaktır. İşbu aydınlatma metninde (“Venia Travel Aydınlatma Metni”), bu süreçlere dair siz değerli müşterimizin bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır.
    Şirketimiz kişisel verilerinizi, iştiraklerimiz, grup şirketlerimiz ile Şirketimiz’in yetkili satış acenteleri ile seyahatinizle bağlantılı tüm hizmet sağlayıcılarıyla (“Hizmet Sağlayıcıları”), talep etmiş olduğunuz hizmete dair faaliyetler, satışlar, özel teklifler, indirimler ve kampanyalar hakkında bilgilendirme gibi pazarlama amaçlarıyla paylaşmaktadır. Şirketimiz, iştiraklerimiz, grup şirketlerimiz ve Hizmet Sağlayıcıları, kişisel verilerinizi yalnızca talep etmiş olduğunuz hizmete dair faaliyetler, satışlar, özel teklifler, indirimler ve kampanyalar hakkında bilgilendirme gibi pazarlama amaçlarıyla toplamakta, kullanmakta, işlemekte, saklamakta yurtdışında ve yurtiçinde bulunan üçüncü kişilere aktarmakta ve bu verilerinizin güvenliğini sağlamaktadır.
    Şirketimiz, kişisel verilerinizi, seyahatinizle bağlantılı olarak işlenmesi konusunda, Türkiye’deki hukuk düzeni ile denk seviyede veri koruma düzenlemeleri olmayan ülkelere aktarabilecektir. Ancak Şirketimiz, kişisel verilerinizin bu ülkelerde Kanun’a ve yürürlükte olan diğer ilgili kişisel verilerin korunması mevzuatına uygun olarak korunması için yeterli önlemleri alacaktır.
    Şirketimiz, kişisel verilerinizin yetkisiz veya yasadışı işlenmesine veya erişimine, sehven kaybına, imhasına veya zarar verilmesine karşı korunmasını sağlayacak ve kişisel verilerinizin saklanması için uygun güvenlik seviyesini oluşturmak amacıyla, tüm gerekli teknik ve idari tedbirleri almaktadır. Şirketimiz ayrıca, kişisel verilerinize yasadışı erişimini önlemek amacıyla gerekli önlemleri almakta ve kişisel verilerinizin toplanması, saklanması ve işlenmesi üzerine düzenli olarak denetimler yapmaktadır. Kişisel verilerinize erişim sadece bu verilere kati şekilde erişime ihtiyacı olan ve kati sözleşmesel gizlilik yükümlülüğüne sahip çalışanlar, sözleşmesel yükleniciler, yetkililer ve diğer ilgili taraflar ile kısıtlı tutulmaktadır.
    Siz müşterilerimiz Kanun altında aşağıdaki haklara sahipsiniz:
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme;
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme;
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme;
  • Yurt içinde veya yurtdışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme;
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme;
  • Kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde Kişisel Veriler’in silinmesini veya yok edilmesini isteme;
    Kanun Madde 7 uyarınca yukarıda bahsedilen düzeltme, silme veya yok etme işlemlerinin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme; işlenen kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme; ve kişisel verilerinizin Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğranılması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
  • Şirketimiz, bu Aydınlatma Metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler ve kişisel verilerin işlenmesi ve aktarılması amaçlarında gerçekleşecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutmaktadır. Yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebilirsiniz.
  • Şirketimiz’in Kanun ve yürürlükte olan diğer veri koruma mevzuatına ilişkin uyum ve politikalarına dair daha fazla bilgi edinmek ve talepleriniz için Şirketimiz’e iletişim sayfasından ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan haklarınıza ilişkin yapacağınız talepler bakımından kimliğinizi tespit edici belgeler ile başvurmanızı rica ederiz.

    Saygılarımızla,

    Venia Turizm ve Seyahat Hiz.Dış Ticaret Limited Şirketi